بلح الشام الذهبي يجب تحميره علي نار عاليه وتقليل البيض لضمانه بنفس القوام لليوم التالي
2كوب دقيق
2كوب ماء
3بيضات
6معالق كبيره دقيق سميد
2معلقه كبيره نشا
1كوب زبده او زيت
معلقه صغيره فانيليا
رشه ملح
معلقه كبيره خل
معلقه كبيره سكر
طريقه التحضير :
نضع الماء والزبده في ايناء علي النار والسكر والفانيلا والخل وفي ايناء اخر نضع المكونات الجافه الدقيق والسميد والنشا والملح ونضعهم علي الخليط السابق مره واحده ونقلب حتي تصبح عجينه متماسكه نستمر في التقليب خمس دقائق ثم نرفعها من علي النار ونتركها تبرد ثم نضع عليها البيض وحده حتي تختفي ثم نضع الاخري ثم نتركها ترتاح ربع ساعه وعلي زيت بارد نقطع العجينه بعد وضعها في كيس الحلواني بالمقاس المحبب لديكي ويتم التحمير
القطر:
2كوب ماء
4كوب سكر
عصير ليمونه
نصف معلقه فانيلا
حشو بلح الشام :
كوب كريم شانتيه بودر ساده
نصف كوب لبن مثلج
5معالق سكر صغيره
0 comments:
إرسال تعليق