طريقه عمل بلح الشام


   بلح الشام الذهبي يجب تحميره علي نار عاليه وتقليل البيض لضمانه بنفس القوام لليوم التالي 

المقادير:
2كوب دقيق 
2كوب ماء 
3بيضات 
6معالق كبيره دقيق سميد 
2معلقه كبيره نشا 
1كوب زبده او زيت 
معلقه صغيره فانيليا 
رشه ملح 
معلقه كبيره خل 
معلقه كبيره سكر 

طريقه التحضير :
نضع الماء والزبده في ايناء علي النار  والسكر والفانيلا والخل وفي ايناء اخر نضع المكونات الجافه الدقيق والسميد والنشا والملح ونضعهم علي الخليط السابق مره واحده ونقلب حتي تصبح عجينه متماسكه نستمر في التقليب خمس دقائق ثم نرفعها من علي النار ونتركها تبرد ثم نضع عليها البيض وحده حتي تختفي ثم نضع الاخري ثم نتركها ترتاح ربع ساعه وعلي زيت بارد نقطع العجينه بعد وضعها في كيس الحلواني بالمقاس المحبب لديكي ويتم التحمير 

 القطر:
2كوب ماء 
4كوب سكر 
عصير ليمونه 
نصف معلقه فانيلا 

حشو بلح الشام :
كوب كريم شانتيه بودر ساده
نصف كوب لبن مثلج 
5معالق سكر صغيره 


0 comments:

إرسال تعليق