طريقة عمل السينابون

طريقة عمل السينابون الهشه والطريه باجمل الصوصات بسهوله ويسر ويمكنك تحضيرها وتقديمها كهديه للاصدقاء 

 المقادير : 

4ونصف كوب دقيق منخول

 2معلقه كبيره خميره

 نصف كوب سكر او ربع كوب عسل

 2بيضه بدرجه حراره الغرفه

 ثلث كوب زبده (3معالق كبيره)

 1كوب من الحليب الدافي او زبادي

 ربع كوب ماء دافئ 

ربع كوب زيت
 1معلقه بيكنج بودر صغيره
 كيس كريم شانتيه
 رشه ملح
 نصف معلقه صغيره فانيلا

الطريقه: 

نحضر وعاء ونضع به الحليب الدافئ والخميره والسكر والفانيلا ونتركهم حوالي 5دقائق

 ثم نضيف البيض ويتم الخلط جيدا ثم نضع 4كوب دقيق وكريم شانتيه بودر ورشه الملح والبيكنج بودر وتترك تختمر ساعه

 ثم نضيف الزيت والزبده ونضيف نصف كوب الدقيق المتبقي ونكور العجينه ثم نفردها بسمك 2سم ونضع الحشوه



الحشوه:


 4معالق زبده بدرجه حراره الغرفه

 4معالق سكر بني او ابيض وعليه معلقه عسل اسود 

ويتم فرد الزبده علي العجينه ثم رش السكر عليها والقرفه ونضغط قليلا عليها
 ثم لف العجينه روول وتقطيعها بعرض 8سم 
ونضعها بصنيه بها ورق زبده ونتركها تختمر ساعه 
وندخلها الفرن علي درجه حراره 180* لمده 40او45دقيقه
 ثم نتركها تبرد لحين عمل الصوصات

 صوص الجبنه :

 نصف كوب جبنه تشيز
 نصف كوب سكر بودره 
ربع كوب لبن و نضيفه وحده وحده
 2معلقه لبن مكثف 
ورشه فانيلا
 2معلقه زبده مخفوقه 

صوص الشيكوﻻه: 

1كوب شيكوﻻه شيبس
 1معلقه زبده
 نصف كوب ويبنج كريم
 رشه فانيلا
 2معلقه لبن مكثف

 صوص الكراميل:

 كوب سكر 
كوب ماء 
نصف معلقه صغيره
 ليمون
 اكوب من الويبينج كريم نضعه علي النار حتي يحمر ثم نضع الكريمه

0 comments:

إرسال تعليق