طريقة عمل السينابون الهشه والطريه باجمل الصوصات بسهوله ويسر ويمكنك تحضيرها وتقديمها كهديه للاصدقاء
المقادير :
4ونصف كوب دقيق منخول
2معلقه كبيره خميره
نصف كوب سكر او ربع كوب عسل
2بيضه بدرجه حراره الغرفه
ثلث كوب زبده (3معالق كبيره)
1كوب من الحليب الدافي او زبادي
ربع كوب ماء دافئ
ربع كوب زيت
1معلقه بيكنج بودر صغيره
كيس كريم شانتيه
رشه ملح
نصف معلقه صغيره فانيلا
الطريقه:
نحضر وعاء ونضع به الحليب الدافئ والخميره والسكر والفانيلا ونتركهم حوالي 5دقائق
ثم نضيف البيض ويتم الخلط جيدا ثم نضع
4كوب دقيق وكريم شانتيه بودر ورشه الملح والبيكنج بودر وتترك تختمر ساعه
ثم نضيف الزيت والزبده ونضيف نصف كوب
الدقيق المتبقي ونكور العجينه ثم نفردها بسمك 2سم ونضع الحشوه
الحشوه:
4معالق زبده بدرجه حراره الغرفه
4معالق سكر بني او ابيض وعليه معلقه عسل
اسود
ويتم فرد الزبده علي العجينه ثم رش السكر عليها والقرفه ونضغط قليلا عليها
ثم لف العجينه روول وتقطيعها بعرض 8سم
ونضعها بصنيه بها ورق زبده ونتركها تختمر ساعه
وندخلها الفرن علي درجه حراره 180* لمده 40او45دقيقه
ثم نتركها تبرد لحين عمل الصوصات
صوص الجبنه :
نصف كوب جبنه تشيز
نصف كوب سكر بودره
ربع كوب لبن و نضيفه وحده وحده
2معلقه لبن مكثف
ورشه فانيلا
2معلقه زبده مخفوقه
صوص الشيكوﻻه:
1كوب شيكوﻻه شيبس
1كوب شيكوﻻه شيبس
1معلقه زبده
نصف كوب ويبنج كريم
رشه فانيلا
2معلقه لبن مكثف
صوص الكراميل:
كوب سكر
كوب ماء
نصف معلقه صغيره
ليمون
اكوب من الويبينج كريم نضعه علي النار حتي
يحمر ثم نضع الكريمه
0 comments:
إرسال تعليق