طريقة عمل فراخ كنتاكي



المقادير:

1  فرخه مقطعه 
1 كوب دقيق 
اكوب كورن فليكس
2 معلقه كبيره نشا
1 معلقه كبيره بيكنج بودر
2 بيضه 
نصف كوب حليب 
نصف كوب زبادي
1 فلفل احمر حار

التوابل :

1 معلقه صغيره كمون 
1 معلقه صغيره كاري
1 معلقه صغيره كركم
1 معلقه صغيره كزبره
1 معلقه صغيره بابريكا
1 معلقه صغيره زنجبيل 
1 معلقه صغيره بصل بودره
1 معلقه صغيره فلفل اسود
1 معلقه كبيره ملح
1 معلقه كبيره ثوم
1 معلقه كبيره خل 
1 معلقه كبيره ليمون 
1 معلقه شطه 
1 معلقه زعتر
1 معلقه بهارات دجاج
1 معلقه ثوم بودر


طريقه التحضير:

نقوم بوضع الزبادي واللبن والبيض في وعاء ونصف الثوابل ويتبل بالملح والفلفل 
نهرس الفلفل ونضع عليه الثوم والخل الملح والفلفل وبهارات الفراخ والثوم ونتبل فيه الفراخ 
وتنقع لمده 4 ساعات في الثلاجه 
في وعاء اخر نخلط الدقيق والبيكنج بودر والنشا وباقي التوابل ونفرم الكورن فليكس  ونشعه معهم
نضع كل قطعه في خليط البيض واللبن ثم نضعها في خليط الدقيق والكورن فليكس ثم يتم التحمير 


0 comments:

إرسال تعليق