المقادير:
نصف كيلو كنافه
2 كوب زبده اوسمنه سخنه
1 كوب سكر
3 كوب حليب
1 كوب كريم شانتيه جاهز
4 معالق نشا
طريقة التحضير:
نقوم بتحضير المهلبيه اولا بوضع الحليب والسكر والفانيليا والنشا علي النار
والتقليب المستمر حتي تصبح سميكه القوام ونضعها في طبق ونغطي الوجه بكيس بلاستيك
بعد التأكد من بروده الخليط نضع عليه الكريم شانتيه ونقوم بالخفق ووضعها بالصنيه
نخرج الكنافه من الفريزر ويتم فركها جيدا ووضع عليها نصف كوب سكر والسمنه السايحه والسخنه
ونقسمهم اثنين ونحضر صنيه ونضع اول جزء ونضغطه جيدا ثم نضع طبقه الكريمه ونوزعها
ثم نضع الطبقه الاخيره من الكنافه من الحواف اولا ثم المنتصف ونضغط جيدا
ندخلها الفرن علي درجه حراره 180* لمده 30 دقيقه الي ان تتحمر الحواف نقوم بتشغيل الشوايه
ونسقيها بالقطر البارد
0 comments:
إرسال تعليق