طريقة عمل المقلوبه بالقرنبيط واللحمه

لضمان نجاح المقلوبه يجب استخدام الرز البسمتي واللحمه التربيانكوا او الفلتو وقلي القرنبيط في الزيت مسبقا 


المقادير:

نصف كيلو قرنبيط مقلي 
3 اكواب ارز بسمتي 
1 كيلو لحمه تربينكو او فلتوا 
3 اكواب مرقه اللحمه 
2 معلقه كركم صغيره 
ربع معلقه شطه 
ربع معلقه فلفل اسود 
2 معلقه ملح 
ورقتين لوري 
2 حبهان 
2 معلقه سمنه 
ربطه شبت 
ربطه بقدونس 
ربطه كسبره 

طريقه التحضير:

نقوم بتشويح اللحم في السمنه ووضع معها البهارات وتزويدها بالماء الساخن ونتركها علي النار حتي يكتمل السوي
نحضر حله تيفال ونضع بها الخضروات ثم يتم رص اللحمه ثم رص القرنبيط ووضع الرز بعد غسله 
ثم نضع المرقه والملح ومعلقه سمنه علي الوجه ونضعها علي نار عاليه ونتركها حتي تمام السوي 
ونتركهل لتهدئ ثم قلبها علي صنيه وتقديمها 




0 comments:

إرسال تعليق