طريقة عمل كرات البطاطس بالتونه




المقادير:

2 بطاطس مسلوقه 
1 علبه تونه 
نصف كوب بقسماط
نصف كوب دقيق
ابيضه 
 3 معالق كسبره خضراء
نصف معلقه ملح 
ربع معلقه فلفل اسود
ربع معلقه كمون 
ربع معلقه شطه                                                                                           
نصف معلقه عصير ليمون 
ربع معلقه كسبره ناشفه  
1 معلقه سمنه 
2 معلقه فلفل الوان 
2 معلقه زيتون اسود

طريقة التحضير :

نقوم بهرس البطاطس بمعلقه سمنه  ووضع عليها البهارات والكسبره الخضراء 
ثم نقوم بتصفيه زيت التونه ووضعها في مقلايه وعليها الليمون وجزء من البهارات وتشوح مع الفلفل الالوان والزيتون
نسخن الزيت علي النار ونقوم بأخذ جزء من البطاطس وحشوه بالتونه وضغط عليه بكف الايد 
نحضر الدقيق والبقسماط والبيض في اطباق منفصله ثم نغمس كوره البطاطس في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط 
ونضعها في الزيت الي ان تحمر نضفيها علي ورق مناديل وتقدم 

0 comments:

إرسال تعليق