طريقة عمل خليه النحل


.
المقادير:

1 معلقه كبيره سكر 
1 معلقه صغيره ملح 
2 كوب دقيق 
1 معلقه ونصف خميره فوريه 
3 معالق كبيره لبن بودره 
1 كوب زبادي
ربع كوب زيت 
نصف كوب ماء دافئ 

طريقة التحضير:

نضع الخميره مع الماء الدافئ والسكر مع بعض في وعاء لمده 15 دقيقه ثم نضيف لها الزيت 
ثم نضع المكونات الجافه مع بعضها في وعاء ونزود عليها خليط الخميره بعد التخمير
ثم نضيف الزبادي ونعجن ونضيف ماء اذا العجينه احتاجت ونتركها تختمر لمده ساعه 
يتم تكوير العجين وحشوه بالحشوه المفضله لديكم وغلق الكور جيدا ورصها في الصنيه 
ونتركها تختمر مره اخري نصف ساعه وتغطيه الوجه بفوطه نضيفه 
ثم دهن الوجه بصفار بيضه وحليب وندخلها الفرن علي درجه حراره 190*  حتي يصبح ذهبي اللون 
ونقوم بسقيها بالقطر البارد فور خروجها من الفرن وتقدم ساخنه او دافئه 





0 comments:

إرسال تعليق