طريقة عمل خلطبيطه بالصلصه




المقادير:

3 حبه بطاطس متوسطه الحجم
3 حبه كوسه متوسطه الحجم
3 حبه طماطم متوسطه الحجم
3 حبه باذنجان متوسط الحجم 
1 بصله مفرومه 
4 فصوص ثوم
1 كوب عصير طماطمم 
نصف كوب ريحان طازج
3 معالق زيت زيتون 
1 معلقه صلصه طماطم 
1 معلقه كبيره زعتر 
1 معلقه كبيره روزماري 
1 معلقه ملح 
ربع معلقه فلفل 
1 معلقه خل 


طريقة التحضير:

نضع معلقه زيت الزيتون في ايناء ونشوح فيه البصل ومعلقه صغيره نوم مفروم ونضع عليه عصير الطماطم والبهارات 
نقوم بتقطيع الحضروات شرائح رفيعه ونحضر صنيه فرن ونضع بها خلطه الصلصه 
يتم رص الخضروات قطع وراء بعض مختلفه ونرش الملح والفلفل ونرش عليها خليط التوم بالزعتر بالخل والروزماري 
نقوم بتغطيته بورق زبده وندخله الفرن علي درجه حراره 200* لمده 10 دقائق ثم تخفيض النار وتركها لمده ساعه 
تقدم بأخذ جزء من الخضروات في طبق ثم وضع الصوص في نفس الطبق حول الخضرولت 

0 comments:

إرسال تعليق