طريقة عمل اللينزا الشرقيه



المقادير:

1 كوب   جوز الهند
1 كوب الا ربع سكر ناعم
1 كوب جوز الهند 
1 كوب دقيق 
2 بيضه 
1 معلقه صغيره فانيليا
1 معلقه صغيره بيكنج بودر

طريقه التحضير:

نضع في وعاء السكر والزبده ونخفقهم جيدا الي ان يصبح القوام كريمي 
نضع البيض وحده وحده مع الفانيليا علي الخليط ثم نخلط في وعاء اخر المواد الجافه 
ثم نضعها علي باقي الخليط ونقلبهم بالاسباتيولا ونقسم العجينه الي جزئين 
الجزء الاكبر يفرد في صنيه مدهونه زبده ومرشوشه بالدقيق 
الجزء الاصغر يوضع في كيس الحلواني ويترك الي ان نجهز الحشوه 
نضعها في الصنيه وبباقي العجينه الموجوده بالكيس نعمل خطوط عكسيه علي الوجه
ندخلها الفرن علي درجه حراره160* الي ان تتحمر الجوانب نفتح الشوايه لمده 5 دقائق مع ملاحظتها 


الحشوه:

3 كوب حليب 
4 معالق كبيره نشا 
1 كوب كريم شانتيه مخفوق 
نصف معلقه فانيليا 
ربع كوب سكر 
2 معلقه قشطه 

طريقه تحضير الحشوه:

نضع النشا والحليب والسكر والفانيليا علي النار الي ان يصبح القوام كريمي 
نضعها في طبق وتغطيه الوجه بالكيس البلاستيك الي ان يبرد نهائيا
نضع الكريم شانتيه المخفوق والقشطه علي الخليط ونقلبهم جيدا ونحشي بيه 



0 comments:

إرسال تعليق