المقادير:
2 كوب دقيق
2 معالق كبيره نشا الذره
3 معالق كبيره سميد
1 معلقه كبيره خميره فوريه
2 معلقه سكر
1 معلقه صغيره فانيليا
رشه ملح
1 كوب ونصف ماء دافئ
2 معلقه زيت
طريقة التحضير:
نضع الماء الدافئ والخميره والسكر والزيت في وعاء لتختمر العجينه
ثم نقوم بنخل الدقيق والنشا ونضع عليه الملح والسميد والفانيليا
نضع خليط الخميره عليهم ونقلبهم جيدا ونتركها ساعه لتختمر ويتضاعف حجمها
نقوم بتخفيضها ونضع كوب به 2 معلقه زيت ونغمس بها المعلقه ونقطع بالعجين او كيس حلواني ونقطع بالمقص
وفي زيت غزير حامي ولكن علي درجه حراره متوسطه نقوم بتحميرها خفيف جدا الي ان تصل للون الذهبي الفاتح
نخرجها ونصفيها علي ورق مناديل وندخلها الثلاجه لمده 40 دقيقه ونخرجها ونكمل تحميرها
ثم نطلعها من الزيت ونصفيها علي ورق مناديل ثم نضعها في الشربات (القطر) ونقدمها بارده
0 comments:
إرسال تعليق