المقادير:
1 كوب حليب
1 كوب زبادي
1 كوب ونصف سكر
2 كوب ونصف دقيق
1 كوب زيت نباتي
3 معالق كبار كاكاو خام
3 بيضات
1 معلقه صغيره بيكنج بودر
1 معلقه صغيره بيكنج صودا
1 معلقه صغيره فانيليا
رشه ملح
طريقة التحضير:
يتم وضع السكر والبيض والفانيليا في ايناء وخلطهم بالمضرب الكهربائي الي ان يصبح كريمي
ثم نضع الزيت ونخلط والحليب والزبادي ونخلطهم جيدا ثم بعد ذلك نقوم بخلط المكونات الجافه
نضع الدقيق والكاكاو والبيكنج بودر وصودا علي خليط البيض ونخلطهم جيدا
يتم تسخين الفرن ثم نضع الخليط بصنيه مدهونه بالزيت ومرشوشه بالكاكاو
ندخلها الفرن علي درجه حراره 180* لمده من 20 دقيقه الي 30 دقيقه
الحشوه:
2 معلقه حليب
3 معالق كاكاو خام
3 معالق زبده
يتم خلطهم وحشو بيهم الكيكه بعد ان تبرد ويتم تقسيمها الي جزئين
الصوص :
معلقتين كاكاو خام
2 معلقه زبده
ربع كوب حليب
1 معلقه دقيق
علبه قشطه
ربع كوب شيكولاه خام
يتم تسيح الشيكولاه علي بخار ماء ثم نضع عليها الزبده والقشطه ونذيب الدقيق في الحليم ثم نضعهم عليهم

0 comments:
إرسال تعليق