طريقة عمل محشي البصل



المقادير :

نصف كيلو بصل 
1 كوب رز 
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم 
3 معلقه صغيره ملح 
ربع كوب بقدونس اخضر 
ربع كوب شبت اخضر 
ربع كوب كسبره خضراء 
نصف معلقه قرفه 
نصف معلقه زنجبيل 
معلقه شطه 
نصف معلقه فلفل اسود 
نصف معلقه كمون 
نصف معلقه كسبره ناشفه 
1 كوب شوربه لحمه او فراخ 
2 معلقه زبده 
2معلقه زيت 
1بصل 
1  جزر
1 فلفل اخضر 
1 طماطم 

طريقة التحضير:

نقوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
نقوم بتنضيف البصل وفتحه فاتحه جانبيه وتنزيله في ماء مغلي لمده 5 دقائق 
نحضر ايناء ونقطع به البصله والجزره والفلفل الاخضر والطماطم حلقات ونضعها في الارضيه 
ونقوم بحشي البصل ورصه في الايناء 
ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان 
نقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا 

0 comments:

إرسال تعليق