المقادير :
(المرحله الاولي) *الكراميل:
نصف كوب سكر
(نضعه في مقلايه علي نار هادئه ونقلب حتي يتكرمل ويصبح بني محمر )
(المرحله الثانيه) *الكريمة:
3 بيضات كبار
2 كوب حليب
1 كوب سكر
1 معلقه صغيره فانيليا
ربع كوب حليب بودره
( يضرب جميع المكونات في الخلاط )
المرحله الثالثه) *الكيكة:
2 بيضه
1 كوب وربع دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت
نصف كوب حليب
2 معلقه صغيره بيكنج بودر
ربع كوب كاكاو
ا معلقه فانيليا صغيره
(يضرب الخليط بالمضرب الكهربائي ويوضع علي جميع الخليط بالصنيه )
طريقة التحضير:
نحضر صنيه كبيره بهاء ماء مغلي وصنيه اصغر مقاس 26 نضع بها المرحله الاولي ثم الثانيه ثم الثالثه
نقوم بوضعها في الفرن علي درجه حراره 180* لمده 50 دقيقه
ثم توضع في الثلاجه لمده 4 ساعات ثم نخرجها ونقلبها علي صنيه وتصبح جاهزه للتقديم
0 comments:
إرسال تعليق