المقادير:
500 جرام دقيق (3 كوب دقيق9
معلقه ملح صغيره
نصف كوب زيت
1 كوب ونصف ماء بارد
2 كوب زبده مجمده
الحشوه :
نصف كوب سكر
3 معالق زبده
ربع معلقه روح اللوز(او فانيليا)
لوز مفروم متحمص
1 بيضه
1 كوب كريم باتسيير(بيض وسكر وحليب وفانيليا ونشا)
طريقة التحضير:
نضع الدقيق والملح علي رخامه المطبخ ثم نعمل حفره فيها ونضع الزيت ونفركها بالدقيق
ثم نضع الماء ونلم العجينه ولانقوم بالعجن ونعملها كوره
نضعها في كيس بلاستيك ونضعها بالثلاجه من ربع الي نصف ساعه
نحضر قالب الزبده ونضعه في منتتصف العجينه ونفردها علي شكل ورده باربع اتجاهات وتحتها دقيق
ويتم قفل الاربع جوانب علي الزبده ويتم دمج العجين مع الزبده بالنشابه الي ان نصل الي مستطيل
نقوم يتنضيف العجينه من الدقيق قبل طيها الي ثلاث من فوق المستطيل الي تحته
ثم نفردها مره اخري كمستصيل وفتحه القافله علي اليمين ثم نشيل الدقيق ونطويها الي 6 مرات
ونبيتها في الثلاجه ليله كامله ثم نقوم بفردها مره اخري علي دقيق
ثم نحضر صنيه الخبز وبها ورق زبده ونضع عليها نصف العجينه المفروده
نقوم بتحضير الحشوه عن طريق وضع السكر والزبده وروح اللوز واللوز المفروم ونخلطهم
ثم نضيف البيض وكوب الكريم الباتسيير المحضر مسبقا ونخفقهم جيدا ثم نضعهم في كيس حلواني
ثم ندهن طرف العجين بالبيض ومعلقه القهوه وحليب ولكن بعيدا عن الطرف قليلا ثم نضه الحشوه في المنتصف
ونضع العجينه الاخري عليها ونخرج اي هوا منها ونضغط علي الاطراف
ونقوم بازاله الاطراف ونقصها علي شكل دائره ونخطط العجين بطرف السكين ولا نفتحها تخطيط فقط
ثم ندهنها بالبيض والحليب والقهوه ونعمل فتحه تهويه بالمنتصف حفره ونتاكد من فتحتها حي لايلتصق العجين
ثم نضعها في الثلاجه 15 دقيقه ثم نضعها في الفرن علي درجه حراره 350* ولمده 35 دقيقه
0 comments:
إرسال تعليق