طريقة عمل البطاطس الفريسكاس




المقادير:

1 كوب دقيق 
1 معلقه كبيره نشا 
نصف معلقه بابريكا
نصف معلقه كركم 
نصف كيلو بطاطس مسلوقه 5 دقائق
4/3 معلقه بيكنج بودر 
نصف معلقه صغيره ملح
نصف معلقه شطه
ربع معلقه بصل بودر
ربع معلقه ثوم بودر 
ربع معلقه فلفل اسود
ربع كوب من الماء 

طريقه التحضير:  

نقوم بتنضيف البطاطس وتقطيعها وسلقها لمده 5 دقائق ثم نقوم بتحضير العجينه اللينه 
نضع الدقيق والبيكنج بودر والنشا والبهارات جميعها ونضع الماء عليها 
ونضع بها البطاطس لمده 50 دقيقه في الثلاجه ثم نخرجها ونسخن الزيت 
ونضعها مره اخري في دقيق ويوضع في الزيت وحده وحده وليس مره وحده 
كما نقوم برصها بعيده عن بعضها حتي لا تلتصق جميعها 
يجب ان تسخني الزيت علي درجه عاليه ولكن تخفض بعد وضع البطاطس لتكمل سواها 
وتقديمها مع صوص البطاطس الفريسكس



0 comments:

إرسال تعليق