طريقة عمل الترايفل بأصابع الست



المقادير: (مقادير اصابع الست )

6 معالق كبيره دقيق 
6 معالق كبيره نشا 
4 صفار بيض 
4 بياض بيض 
1 معلقه فانيليا 
نصف كوب سكر 
رشه ملح 
ربع كوب سكر بودره

طريقه التحضير:

نضع صفار البيض والسكروالفانيليا في وعاء ويتم خفقهم بالمضرب الكهربائي الي ان يصبح كريمي
في وعاء اخر يتم وضع بياض البيض والملح وخفقهم بالمضرب الكهربائي 
يتم خلط المكونات الجافه مع بعضها ثم يتم وضع معلقه كبيره من البياض ثم الدقيق علي خليط الصفار 
وهكذا الي ان ننتهي من المكونات الجافه ونضع ورقه الخبز في صنيه والخليط نضعه في كيس حلواني 
ثم نشكل اصابع من الكيس الحلواني ونرشه بالسكر البودر ونتركه ربع ساعه الي ان يتشربه الخليط 
ندخله الفرن علي درجه حراره 220* لمده 15 دقيقه او الي ان يصبح ذهبي اللون 
ونتركه يبرد ونخرجه من الصنيه علي طبق 


مقادير : (الكريمه)

3 صفار بيض 
1 معلقه فانيليا 
1 كوب كريمه خفق 
2 معلقه كبيره سكر 

طريقه التحضير:

نقوم بخفق صفار البيض مع الفانيليا والسكر اللي ان يصبح كريمي الملمس
ثم نضع الكريمه علي النار حتي تصل لدرجه الغليان ثم نضع نصف الكميه علي خليط البيض 
ثم نرجعه علي النار مره اخري بباقي الكريمه ثم نستمر بالتقليب الي ان تصبح سميكه ولاتصل لدرجه الغليان 
نترد الكريمه الي ان تصل لدرجه البروده نقوم بخفقه بالمضرب الكهربائي مره اخري 


الشربات:(القطر)

يتم وضع نصف كوب ماء ونصف كوب سكر علي النار علي درجه حراره عاليه 
وعند اختفاء السكر يتم تهدئه النار ونتركه 15 دقيقه ثم نطفي النار عليه 
وبعد مايصل الي درجه البروده نضع فيه جميع الفواكه المشكله 

كريمه خفق:

يتم خفق كوب كريم شانتيه بالحليب المثلج 

التقديم:

يتم تحضير كأس الترايفل وترص طبقه من الكريمه والبسكويت والفواكه المشكله بعد ماتصفي من الشربات 
وتكرر الرصه اكثر من مره حتي ننتهي من الكأس ويتم تزيين الوجه بالكريم شانتيه 



0 comments:

إرسال تعليق