يجب سلق ورق الكرنب جيدا بماء به كمون وملح لتعطي مذاق للورقه
1 كوب رز
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
3 معلقه صغيره ملح
ربع كوب بقدونس اخضر
ربع كوب شبت اخضر
ربع كوب كسبره خضراء
نصف معلقه قرفه
نصف معلقه زنجبيل
معلقه شطه
نصف معلقه فلفل اسود
نصف معلقه كمون
نصف معلقه كسبره ناشفه
نصف كيلو ورق كرنب مسلوق
2 كوب شوربه لحمه او فراخ
2 معلقه زبده
2معلقه زيت
1بصل
1 جزر
1 فلفل اخضر
1 طماطم
طريقة التحضير:
نقوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
ثم نقوم بحشي ورق الكرنب ولا نقوم بكثره في السلق حتي لايتقطع عند الحشو
ونحضر ايناء ونقطع به البصله والجزره والفلفل الاخضر والطماطم حلقات ونضعها في الارضيه
ونقوم برص ورق الكرنب ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده
ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان ونقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا
ونقوم برص ورق الكرنب ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده
ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان ونقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا
0 comments:
إرسال تعليق