للاحتفاظ بمزازه محشي ورق العنب يجب وضع شرائح من اليمون بين طبقات المحشي ووضع عصير الليمون عند التقديم
المقادير:
1 كوب رز
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
3 معلقه صغيره ملح
ربع كوب بقدونس اخضر
ربع كوب شبت اخضر
ربع كوب كسبره خضراء
2 ليمون
نصف معلقه قرفه
نصف معلقه زنجبيل
معلقه شطه
نصف معلقه فلفل اسود
نصف معلقه كمون
نصف معلقه كسبره ناشفه
نصف كيلو ورق عنب
2 كوب شوربه لحمه او فراخ
2 معلقه زبده
2معلقه زيت
1بصل
1 جزر
1 فلفل اخضر
1 طماطم
طريقة التحضير:
نقوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
نقوم بسلق ورق العنب في ماء مغلي وليمون وكمون ويصفي ويترك
ثم نقوم بحشي ورق العنب ولا نكثر في الرز حتي لاتنفجر عند السوي ولا تصبح ملفوفه
ونحضر ايناء ونقطع به البصله والجزره والفلفل الاخضر والطماطم حلقات ونضعها في الارضيه ونقوم برص ورق العنب
ونعصر بين الطبقات ليمون حتي يظهر طعم ورق العنب ولا يتغير لونه
ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان
نقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا معصورا عليه ليمون
0 comments:
إرسال تعليق