يجب تسويه الرز نص سوي قبل وضعه بالطماطم وادخالها الفرن
المقادير:
1 كوب رز
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
3 معلقه صغيره ملح
ربع كوب بقدونس اخضر
ربع كوب شبت اخضر
ربع كوب كسبره خضراء
نصف معلقه قرفه
نصف معلقه زنجبيل
معلقه شطه
نصف معلقه فلفل اسود
نصف معلقه كمون
نصف معلقه كسبره ناشفه
1 كيلو طماطم دائريه مفرغه من الداخل
2 كوب شوربه لحمه او فراخ
2 معلقه زبده
2معلقه زيت
1 معلقه خل
طريقة التحضير:
قوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها
ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
ثم نقوم بتسويه الرز علي النار نص سوي
نقوم بحشوه الطماطم ورصها بصنيه ونقوم بادخالها الفرن علي نار هادئه
نقوم بقلي نصف معلقه ثوم مفروم في زيت ووضع عليها معقه خل ورشه ملح ورشها علي الوش عند التقديم
0 comments:
إرسال تعليق