عدم وضع مرقه لمحشي الكوسه كثيرا مثل العادي لانها بها كثير من السوائل
المقادير:
1 كوب رز
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم
3 معلقه صغيره ملح
2 كوب لحمه معصجه
ربع كوب بقدونس اخضر
ربع كوب شبت اخضر
ربع كوب كسبره خضراء
نصف معلقه قرفه
نصف معلقه زنجبيل
معلقه شطه
نصف معلقه فلفل اسود
نصف معلقه كمون
نصف معلقه كسبره ناشفه
نصف كيلو كوسه مقوره
1 كوب شوربه لحمه او فراخ
2 معلقه زبده
2معلقه زيت
1بصل
1 جزر
1 فلفل اخضر
1 طماطم
طريقة التحضير:
نقوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها ونقوم بغسل الرزوتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
نقوم بتقوير الكوسه وتركها قليلا في ماء بملح ونقوم بتعصيج اللحمه بالبصل والبهارات
نحضر ايناء ونقطع به البصله والجزره والفلفل الاخضر والطماطم حلقات ونضعها في الارضيه
ونقوم بوضع اللحمه علي خليط الرز بالصلصه وحشو الكوسه ونسيب فراغ 2سم فيها
ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان
نقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا
0 comments:
إرسال تعليق