طريقة عمل محشي الباذنجان



المقادير:

1 كوب رز 
2 بصله صغيره مقطعه
نصف معلقه ثوم مفروم
2 كوب عصير طماطم 
3 معلقه صغيره ملح 
ربع كوب بقدونس اخضر 
ربع كوب شبت اخضر 
ربع كوب كسبره خضراء 
نصف معلقه قرفه 
نصف معلقه زنجبيل 
معلقه شطه 
نصف معلقه فلفل اسود 
نصف معلقه كمون 
نصف معلقه كسبره ناشفه 
نصف كيلو باذنجان مقلي 
2 كوب شوربه لحمه او فراخ 
2 معلقه زبده 
2معلقه زيت 
1بصل 
1  جزر
1 فلفل اخضر 
1 طماطم 


طريقة التحضير:

نقوم بتسخين الزيت في ايناء علي النار وتتبيل فيه البصله والثوم ثم نقوم بوضع الطماطم فيها ونتركها الي ان تصبح معجون صلصه
نقوم بوضع جميع البهارات علي الصلصه قبل اطفاء النار عليها
ونقوم بغسل الرز وتصفيته وتشويحه قليلا مع الصلصه
نقوم بتقطيع الباذنجان وتقويره وقليه في الزيت وتصفييته علي ورق مناديل 
ثم نقوم بحشي الباذنجان ورصه في الايناء ونترك حوالي 2 سم حتي لاينفجر من الرز بعد السوي 
ونحضر ايناء ونقطع به البصله والجزره والفلفل الاخضر والطماطم حلقات ونضعها في الارضيه 
ونضع الايناء علي النار ونضع عليه الشوربه والزبده ونتركه علي نار عاليه الي ان يصل لمرحله الغليان 
نقوم بتهدئه النار ونتركه حتي ينضج ويقدم ساخنا 

0 comments:

إرسال تعليق