المقادير:
1 كوب دقيق
1 كوب ماء
نصف كوب زبده
3 بيضات
رشه ملح
1 معلقه كبيره سكر
1 معلقه صغيره فانيليا
طريقة التحضير :
نضع الماء والسكر والزبده ورشه الملح علي النار ونتركها حتي الغليان
نضع الدقيق مره واحده ونستمر في التقليب 5 دقائق ونرفعه في وعاء اخر
نضع البيض وحده وحده الي ان تختفي الاولي نضع الثانيه وهكذا
نحضر ورق زبده وفيه صنيه الفرن ثم نضع العجينه في كيس الحلواني
نقوم بتشكيلها دائريا فوق بعضها للوحده ثم نقوم بعمل الاخري ونبل اطراف الاصابه بالماء وننزل اي زوائد في العجينه
نقوم بدهن الوش بصفار بيضه ومعلقه حليب ويدخل الفرن علي درجه حراره 200 درجه لمده 40 دقيقه
حشوه البروفيترول:
صفار 2 بيضه في ايناء ونصف كوب نشا ونصف كوب حليب وبشر ليمون ونضربهم بالويسك ثم نغلي علي النار
كوب ونصف حليب ونصف كوب سكر ونصف معلقه فانيلا ثم نضع عليه باقي الخليط وعلي النار ونستمر في التقليب
ونتركه يبرد ونضعه في كيس الحلواني ونحشي بيه البروفترول

0 comments:
إرسال تعليق