طريقة عمل المكرونه بالبشاميل

عند عمل بشاميل المكرونه يتم تحمير الدقيق في السمنه ويوضع عليها الحليب والشوربه وحده وحده حتي لاتتكتل


المقادير:

نصف كيلو مكرونه اقلام 
ربع كيلو لحمه مفرومه
1 كيلو لبن 
2 بصله 
معلقه زيت 
نصف معلقه ثوم مفروم
نصف معلقه ملح 
ربع معلقه فلفل اسود 
ربع معلقه قرفه 
ربع معلقه زنجبيل 
ربع معلقه شطه  
ربع معلقه جوزه الطيب 
6 معالق كبيره زبده او سمنه بلدي 
12 معلقه كبيره دقيق 
1 كوب شوربه لحمه 
1 كوب جبنه رومي مبشوره 
2 بيضه 

طريقه التحضير:

نقوم بتعصيج اللحمه نضع الزيت علي النار وتشويح فيه اللبصل والثوم قليلا ثم نضع عليه اللحمه ونهدي النار عليها الي ان تنضج 
نضع عليها جميع البهارات ونتركها للتويه علي نار هاديه 
نقوم بسلق المكرونه بوضع ماء وزيت وملح علي النار حتي الغليان ثم نضع عيها المكرونه لمده تسع دقائق فقط 
ونصفيها ونضع عليها ماء بارد 
نقوم بعمل البشاميل نضع في حله علي النار الزبده الي ان تسخن ثم نضع عليها الدقيق ونستمر في التقليب قليلا ونهدي النار عليها 
ثم نقوم بوضع اللبن كوب ونستمر بالتقليب ثم كوب اخر الي ان يصبح متجانس جميعا ثم كوب الشوربه ونتركه يهدأ
بعد التأكد من ان خليط البشاميل بارد نقوم بخلط الملح والفلف والبيض جيدا مع بعض ووضعهم علي البشاميل 
في ايناء نقوم بوضع المكرونه وعليها ملح وفلفل وتقليبهم جيدا ثم وضع معلقتين من خليط البشاميل 
نحضر الطنيه ونضع بها مهلقه سمنه مزابه وعليها معلقتين بشاميل وفردهم في الصنيه ووضع اول طبقه من المكرونه 
ثم نضع عليها خليط اللحمه المفرومه ثم الطبقه الاخيره من المكرونه وعليها طبقه البشاميل علي الوجهه 
ونقوم برش الجبنه الرومي وندخلها الفرن علي درجه حراره 200* ولمده 30دقيقه الي ان تتحمر ونقوم بأخراجها من الفرن 
لانقوم بتقطيعها وهي ساخنه ننتظر حوالي ربع ساعه الي ان تتماسك وتهدأ 


0 comments:

إرسال تعليق