لاتضع الحليب والبيضه عل الوجه قبل دخول الجلاش الفرن حتلي لايصبح طري بعد خروجه وليصبح مقرمش
المقادير:
1 لفه جلاش طري
1 كوب زبده سايحه
ربع كيلو لحمه مفرومه
1 كوب حليب
1 بيضه
1 معلقه صغيره ملح
1 معلقه صغيره فلفل
1 كوب جزر مبشور
1 كوب فلفل الوان
1 كوب زيتون اسود
2 بصله
نصف معلقه صغيره ثوم مفروم
ربع معلقه زنجبيل
ربع معلقه قرفه
ربع معلقه جوزه الطيب
ربع معلقه شطه
معلقه صغيره ملح
طريقه التحضير :
نقوم اولا بتعصيج اللحمه علي النار بتتبيل البصله في الثوم ووضع اللحمه عليها الي ان تنضج
ثم نضع البهارات ونتركها علي نار هادئه لتكمله السوا
نحضر صنيه ونضع بها معلقه من الزبده السايله ونبدا بتقسيم لفه الجلاش جزئين وبين كل ورقه والاخري نضه زبده ونقوم بتوزيعها
الي ان نصل الي المنتصف
نقوم بوضع الجزر والزيتون والفلفل علي اللحمه وهيا بارده وتقليبهم جيدا ونضعهم في الطبقه الوسطي للصنيه
نقوم برص باقي الجلاش وبين كل ورقه والاخري نضع الزبده بينهم الي ان ننتهي بباقي الورق
نقوم بخلط البيضه علي ربع معلقه فلفل اسود ونصف معلقه ملح وعلي كوب الحليب وتقليبهم جيدا ووضعهم علي الوش وندخلهم فورا الفرن حتي لايؤدي ذلك الي تشرب الجلاش للسائل ويصبح طريا
نقوم بأدخال الصنيه الفرن علي درجه حراره 200* ولمده نصف ساعه الي ان تتحمر الجوانب نفتح عليها الشوايه لمده 5دقائق
0 comments:
إرسال تعليق