طريقة عمل الكوسه بالبشاميل

يجب قلي الكوسه  في الزيت لمده 5 دقائق قبل وضعها في صنيه البشاميل 

المقادير :

ا كيلو كوسه 
2 بصله 
2بيضه 
1معلقه زيت زيتون 
4صدور فراخ مخليه ومقطعه
ربع معلقه زعتر 
نصف معلقه ليمون 
نصف معلقه خل 
كوب زبادي 
1 معلقه فلفل اسود 
ربع معلقه بهارات فراخ 
1 معلقه صغيره ملح 
ربع معلقه قرنفل مفروم
نصف معلقه ثوم مفروم 
ربع معلقه بابريكا 
6 معالق كبيره زبده 
12 معلقه كبيره دقيق 
1 كيلو حليب 
1 كوب شوربه فراخ 


طريقه التحضير :

نقوم بتتبيل الفراخ بوضع الزبادي وزيت الزيتون والزعتر والليمون والخل وفلفل اسود وبهارات الفراخ وربع معلقه الملح والقرنفل والبابريكا ونتركهم حوالي ساعه في الثلاجه بالتتبيله 
نقوم بتقطيع الكوسه بعد التأكد من غسلها جيدا حلقات دائريه غير سميكه ثم نقوم بقليها في الزيت لمده خمس دقائق فقط 
نقوم بتصفيتها علي ورق مطبخ حتي تبرد 
نقوم بعمل البشاميل بوضع الزبده في ايناء علي النار ووضع الدقيق وتحميره قليلا ثم نضع الحليب كوب كوب
ونستمر في التقليب حتي لايتكتل الخليط ويصبح انسيابي ثم نقوم بوضه كوب الشوربه ونتركها لتبرد جانبا ثم وضع البيض بالفلفل 
نقوم بتشويح البصله والثوم قليلا ثم نضيف الفراخ المقعه والمتبله في البهارات السابقه ونتركها علي نار هادئه الي ان تنضج ونتركها لتبرد 
نحضر الصنيه ونقوم بدهنها بالزبده ومعلقتين بشاميل ونوزعهم جيدا في الصنيه ونضع اول طبقه من الكوسه المقليه 
نضع طبقه الفراخ المتبله والكامله السوي في منتصف الصنيه 
نقوم بتكمله باقي الكوسه علي اخر طبقه ثم وضع باقي البشاميل علي الوش ونضع كوب جبنه مودزريلا علي الوجه 
ونتركها في الفرن علي درجه حراره 220* ولمده ربع ساعه ولا نقوم بتحمير الوجهه ولكن فتح الشوايه ثواني وغلقها 


0 comments:

إرسال تعليق