عند عمل الاكلير يجب وضعه في كيس حلواني من غير بلبله وفتحه بالمقص وتشكيله
4بيضات
معلقه صغيره فانيليا
1كوب ماء
1كوب دقيق
نصف كوب زبده
معلقه سكر صغيره
معلقه بيكنج بودر صغيره
رشه ملح
طريقه التحضير :
يتم وضع علي النار الماء والزبده والملح والسكر والفانيليا ونتركهم حتي تغلي المكونات ثم نضع الدقيق مره وحده عليه ونقلب بسرعه ونستمر في التقليب علي النار حتي تتكور ونرفعها من النار ونضعها في طبق
ونتاكد من برودتها ونضع البيض وحده وحده حتي تختفي الاخري ثم نضرب بالمضرب الكهربائي ثم نضعها في كيس الحلواني ونجهزها للتشكيل
نجهز صنيه بها ورق زبده وبالطول نعمل خط حوالي 12 سم ونملي الصنيه ثم نبل بالماء الطروف حتي تصبح متساويه بالشكل وندخلها الفرن علي درجه حراره 220* ولمده ربع ساعه ثم تخفيضها 180* لمده ثلث ساعه
حشوه الاكلير:
نصف معلقه ملح
3كوب حليب
كوب سكر
3صفار بيض
معلقه صغيره فانيليا
1معلقه زبده
2معلقه دقيق
2معلقه نشا
نصف كوب كريم شانتيه
- نضع الصفار ونضربه بالويسك وعليه الفانيلا والدقيق والنشا ونقلبهم كويس وعلي النار نضع الحليب حتي الغليان وبعد ذلك نضع نصفه علي الخليط ونقلبه سريعا ثم نرجع الخليط كاملا مره اخري علي النار ونستمر بالتقليب حتي يصبح كريمي ونضع معلقه الزبده ونقلبها به ثم نضعه في الثلاجه
- نقوم بعمل الكريم شانتيه وخلطه علي الخليط السابق وحشو الاكلير به
الصوص:
كوب شيكولاه شيبس وتسيح علي بخار ماء
نضع عليها معلقه زبده
نصف كوب كريمه طبخ وتقليب حتي تصبح سائله وناعمه
ويزين بها الوجهه
0 comments:
إرسال تعليق