طريقة عمل الاكلير


عند عمل الاكلير يجب وضعه في كيس حلواني من غير بلبله وفتحه بالمقص وتشكيله 

المقادير:

4بيضات 
معلقه صغيره فانيليا 
1كوب ماء 
1كوب دقيق 
نصف كوب زبده 
معلقه سكر صغيره 
معلقه بيكنج بودر صغيره 
رشه ملح 


طريقه التحضير :

يتم وضع علي النار الماء والزبده والملح والسكر والفانيليا ونتركهم حتي تغلي المكونات ثم نضع الدقيق مره وحده عليه ونقلب بسرعه ونستمر في التقليب علي النار حتي تتكور ونرفعها من النار ونضعها في طبق 
ونتاكد من برودتها ونضع البيض وحده وحده حتي تختفي الاخري ثم نضرب بالمضرب الكهربائي ثم نضعها في كيس الحلواني ونجهزها للتشكيل 
نجهز صنيه بها ورق زبده وبالطول نعمل خط حوالي 12 سم ونملي الصنيه ثم نبل بالماء الطروف حتي تصبح متساويه بالشكل وندخلها الفرن علي درجه حراره 220* ولمده ربع ساعه ثم تخفيضها 180* لمده ثلث ساعه 


حشوه الاكلير:

نصف معلقه ملح 
3كوب حليب 
كوب سكر 
3صفار بيض 
معلقه صغيره فانيليا 
1معلقه زبده 
2معلقه دقيق 
2معلقه نشا 
نصف كوب كريم شانتيه 

  • نضع الصفار ونضربه بالويسك وعليه الفانيلا والدقيق والنشا ونقلبهم كويس وعلي النار نضع الحليب حتي الغليان وبعد ذلك نضع نصفه علي الخليط ونقلبه سريعا ثم نرجع الخليط كاملا مره اخري علي النار ونستمر بالتقليب حتي يصبح كريمي ونضع معلقه الزبده ونقلبها به ثم نضعه في الثلاجه 
  • نقوم بعمل الكريم شانتيه وخلطه علي الخليط السابق وحشو الاكلير به 


الصوص:

كوب شيكولاه شيبس وتسيح علي بخار ماء 
نضع عليها معلقه زبده 
نصف كوب كريمه طبخ وتقليب حتي تصبح سائله وناعمه 
ويزين بها الوجهه 

0 comments:

إرسال تعليق